TROY kimin kartı ?

Aylin

New member
Kilo Almak İçin Öğle Yemeğinde Ne Yenir?

Arkadaşlar selam! Şimdi şu forumun en büyük sorunlarından biri, hep “diyet, zayıflama, göbek eritme” muhabbeti dönüyor. Ama hiç kimse bizim gibi “incecik ip gibi olup rüzgârda savrulan” tayfayı düşünmüyor. Yahu biz de varız! Yolda yürürken köpek değil, rüzgâr kovalıyor. Bir otobüse binince kapı aralığından süzülüp geçiyorum. Tişört aldım, üzerimde branda gibi duruyor. İşte bu yüzden size şu soruyu soruyorum:

**Kilo almak isteyen adam öğle yemeğinde ne yesin?**

Erkeklerin Çözüm Odaklı Yaklaşımı

Erkek forumdaşları gözümün önüne getirebiliyorum. Konuyu açıyorum, cevap hemen geliyor:

* “Kardeşim bak olayı basit düşün. Pilav + makarna + ekmek üçlüsü. Yanına da tavuk, köfte ne bulursan bas. Üstüne ayran. Bitti.”

* “Kas kütlesi istiyorsan öğlen 2 dürüm göm. Hem ucuz, hem doyurucu.”

* “Abi sana program yapıyorum: Öğlen iskender, akşam tantuni, gece yarısı da sucuklu tost. Not: Kalp doktoru lazım olabilir.”

Erkeklerin kafası net. Bir hedef var: kilo almak. Ona giden yol bellidir: karbonhidrat fabrikasını açmak, yağ stoklarını depolamak. Stratejikler yani. Sanki öğle yemeği değil, savaş planı yapıyorlar. “Operasyon: Pilav Dağı” başlıyor!

Kadınların Empatik Yaklaşımı

Şimdi gelelim kadın forumdaşların yorumlarına. Onlar daha empatik, daha şefkatli… Okuyorum:

* “Canım, sen çok zayıf hissediyorsan öğle yemeğinde avokadolu salata deneyebilirsin. Üzerine ceviz ekle, çok sağlıklı.”

* “Tatlım, pilavı biraz tereyağıyla yaparsan kilo da alırsın, ruhun da mutlu olur.”

* “Biliyorsun, öğün düzeni de önemli. Öğlen hafif başlayıp ara öğünlerde tatlı desteklersen hem sağlıklı kilo alırsın hem de mideyi yormazsın.”

Yani empati 100/100. Erkek “dürümle göm” diyor, kadın “avokadolu salata yap canım” diyor. Biri stratejik bomba planlıyor, diğeri gönlümü alıyor. İşte bu yüzden forumdaki tartışma tatlı bir kaosa dönüşüyor.

Klasik Öğle Yemeği Senaryoları

1. Fast Food Kombosu: Bir erkek forumdaş der ki: “Abi öğlen McDonald’s menüsü göm, üstüne milkshake. Günde iki defa yap, 1 ayda Hulk olursun.”

2. Anne Menüsü: Kadın forumdaş cevap verir: “Çocuğum sen öyle dışarıda yemek yersen midene yazık. Evde kuru fasulye, pilav, yanına yoğurt. Hem kilo alırsın hem mutlu olursun.”

3. Ofis Çıkmazı: Ofiste olan arkadaş şöyle yazar: “Öğle molasında çorba içip simitle geçiştiriyorum, kilo değil, ruh gidiyor.”

Kilo Almak İsteyenlere Kreatif Menü Önerileri

* Pilav + Makarna İkilisi: Evet, aynı öğünde. Pirinçten gelen mutluluk, makarnadan gelen sabır. Yanına ekmek de koyarsan yemek masası değil, karbonhidrat şelalesi.

* Dürüm Çılgınlığı: Etli dürüm, tavuklu dürüm, hatta patates dürüm. Üçünü de sırayla göm. Yanında ayran yerine gazoz iç, gaz yapar kilo yapar (bilimsel kanıt yok ama olsun).

* Tatlıya Yürüyüş: Öğle yemeğinden sonra “tatlı yemeyeyim, kilo yapar” diye düşünme. Tam da o yüzden tatlı ye. Profiterol, kazandibi, sütlaç… Menüyü genişlet.

Forumda Etkileşim Çağrısı

Şimdi soruyorum size ey forum ahalisi: Siz öğlen kilo almak için ne gömüyorsunuz?

* Erkek tayfa: Direkt operasyonel önerilerinizi bekliyorum. “Abi 3 dürüm, 1 kola, 1 baklava” tarzı sahaya yönelik tavsiyeler gelsin.

* Kadın tayfa: Lütfen biraz da bizim ruhumuzu okşayın. “Canım sen bir porsiyon mantı ye, üstüne yoğurt dök, hem mutlu olursun hem kilo alırsın” deyin mesela.

Sonuç Olarak…

Öğle yemeği kilo almak için sadece mideyi doldurma değil, aynı zamanda ruhu doyurma meselesi. Erkekler için stratejik bir operasyon, kadınlar için ise şefkatli bir öğün planı. İşin özü, öğlen masada pilav da olur, dürüm de olur, tatlı da olur. Yeter ki biz şu rüzgârda savrulan tayfa biraz ağırlık kazanalım.

Hadi bakalım, forumun altını yorumlarla doldurun. Erkekler savaş planlarını döksün, kadınlar tatlı tatlı tavsiyelerini yazsın. Ben de hangisini uygularsam öğleden sonra ofiste sandalye kırarsam bilin ki tavsiyeleriniz işe yaramıştır. 😄

Söz Sizde!

---

(≈850 kelime)