Bıçak Saldırıları: “Kendi ülkenizde savaşı kırmamaya dikkat etmeliyiz” diyor Arch kurucusu

Mirkelam

Member
Arche'nin kurucusu Siggelkow, farklı kültürler çarpıştığında çatışma potansiyelini uyarıyor. Yaşamı tehdit eden bıçak saldırıları esas olarak “sık sık perspektif görmeyen” gençleri etkiler.

Berlin, yazdan itibaren yerel ulaşım için bir silah ve bıçak yasağı planlıyor. Senatör Iris Spranger'e (SPD) göre, Senato CDU ve SPD Haziran ayında yasal olarak karar verecek.

Bu önlem, Arche Yardım Örgütü Bernd Siggelkow'un kurucusu için yeterli değildir. “Bu bıçak olmamalı,” diyor bir video mesajında ve daha iyi eğitim, önleme ve çok daha fazla güvenlik için yalvarıyor. “Böylece kazanamayacağımız bir savaşa girmiyoruz.”

Yaşamı tehdit eden bıçak saldırıları esas olarak gençleri, “kendi gelecekleri için sık sık hiçbir perspektif görmeyen ve maalesef ülkemize gelen birçok mülteci” etkiliyor. Bu gençlere ulaşılabileceğinden Siggelkow için endişelenmelisiniz.

“Yanlış yere tasarruf edersek, kendimizi kıralım”
“Kendimize gittikçe daha fazla gençlik kurumunun kapatılmasını ve öğretmenlerin azaltılmasını sağlayamamıza izin veremeyiz, çünkü artık yeterli para yok,

“Tabii ki, Avrupa ve dünyadaki savaş durumuna dikkat etmeliyiz, bu da herkes için çok endişeli.” Siggelkow, “farklı kültürler artık anlamadığında kırıldığında” savaşın kendi ülkesinde patladığı konusunda uyarıyor.

Yılın başında, Hıristiyan çocuk ve gençlik çalışmalarının kurucusu zaten konuştu ve Arche gibi aşırı yardım kuruluşları konusunda uyardı. Göç politikasında bir dönüş çağrısında bulundu.

Polis, ülke çapında ve Berlin'de kamusal alanda bıçak saldırılarında bir artış gözlemliyor. Suç istatistiklerine göre, geçen yıl başkentte toplam 3412 vaka kaydedildi. Bıçak saldırılarının yarısından fazlası (yüzde 51,7, 1765 vaka) halka açıklandı.

2024 yılında Almanya'da bir bıçak kullanıldığı veya taşındığı toplam 29.014 suç kaydedildi. Bu, bu tür suçların sistematik olarak kaydedilmesinin başlangıcından bu yana yeni bir yüksek oldu.

JM

Genctan

Global Mod
Global Mod
Arche'nin kurucusu Siggelkow, farklı kültürler çarpıştığında çatışma potansiyelini uyarıyor. Yaşamı tehdit eden bıçak saldırıları esas olarak "sık sık
Selam biraz göz atanlara

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Cinar

New member
Arche'nin kurucusu Siggelkow, farklı kültürler çarpıştığında çatışma potansiyelini uyarıyor. Yaşamı tehdit eden bıçak saldırıları esas olarak "sık sık
Selam aramıza yeni katılanlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bir minik destek de benden gelsin istedim

Genctan' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Genctan, çünkü değişken çok fazla

Arman

Global Mod
Global Mod
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Mirkelam

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Genctan' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Genctan

Elif

Global Mod
Global Mod
Merhaba değerli arkadaşlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Mirkelam

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Mirkelam

Arman' Alıntı:
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Mirkelam Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Not olarak düşün, ben burada dursun istedim Bu noktada
Bu bilgiyi paylaşman güzel olmuş @Arman, sağ ol

Ali

New member
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Son noktada söylenebilecek en sade yorumum bu

Cinar' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Bir minik destek de benden gelsin istedim Bu kadar net
Farklı düşündüğüm çok yer var @Cinar, o yüzden tamamen katılamıyorum

Arman' Alıntı:
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Mirkelam Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Not olarak düşün
Burada sana %100 katılamam @Arman, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Elif' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Mirkelam Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Mirkelam
Haksız değilsin @Elif ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu