Şehir çocukları neden ülkedeki çocuklardan daha zinde

Mirkelam

Member
Şaşırtıcı olabilir, ancak şehir çocukları daha fazla hareket eder ve kırsal çocuklardan daha fazla kilolu olma olasılığı daha düşüktür. Bu, Helsinki Üniversitesi tarafından yapılan bir soruşturma ile gösterilmiştir. Kızlar ve sosyal olarak zayıf aileler bir nedenden yararlanırlar.

Ormanda ve çocukken çayırlarda oynadığınız ülkede, şehirde sadece çocuk odasında çömelmiş misin? Bu klişe gerçeklik tarafından geçildi. Çalışmalar, bunun tam tersinin böyle olduğunu düşündürmektedir – yani şehir çocuklarının daha fazla hareket ettiğini ve dolayısıyla fazla kilolu olmaktan muzdariptir.

Daha az hareket edenler daha fazla kilolu olacak. Ve bunun da bir sağlık etkisi vardır: kardiyovasküler hastalıklar, diyabet ve diğerleri aşırı kilolu artış riski. Çoğu zaman, temeller erken çocukluk döneminde yaşamın ilerleyen saatlerinde ve nasıl hareket edip edemeyeceği – ya da nasıl hareket edip edemeyeceği.

Ülkenin çocukları daha fazla kilolu

Helsinki Üniversitesi'nden araştırmacı Elina Engberg tarafından yapılan bir Fin soruşturmasında, üç ila dört yıl içinde şehir ve ülke arasında farklılıklar vardı. Kırsal alanlarda incelenen çocukların neredeyse dörtte biri (yüzde 24) aşırı kilolu veya obez, yüzde 16'sı kentsel alanlarda.

Ülkedeki bu eğilim için bir faktör: cep telefonları, bilgisayarlar ve televizyondan önce zaman geçiren. Kongre dersinde Engberg, ülkeden çocuklarda ekran süresi obezite göstergeleriyle daha fazla bağlantılıdır. Bu “ülke çocuklarında gözlenen daha yüksek ekran süresi ile açıklanabilirken, kentsel alanlarda başka faktörler aşırı kilolu daha büyük bir rol oynuyor gibi görünmektedir.”

Almanya'da benzer görünüyor. Augsburg Üniversitesi'nden Claudia Augste, yaklaşık on yıl önce bir saha çalışmasında, kırsal alanlardan gelen çocukların motor becerileri test edildiğinde şehirdeki çocuklardan biraz daha kötü olduğunu buldu. Dolayısıyla – ya da artık ülkeden gelen çocukların her zaman önemli ölçüde daha fazla dışarı çıktığı ve bu nedenle önemli ölçüde daha zinde ve motor olmaları değil.

Öyleyse ülkedeki hayatı şişman ve şehir hayatını uygun hale getiriyor mu? O kadar kolay değil. Bununla birlikte, spor tekliflerinin erişilebilirliği çok önemli görünüyor – ve doğru olanların olup olmadığı.

Orada ne var – ve çocuklar oraya nasıl ulaşıyor?

Hareket bilimcisi Augste, “Şehir çocukları spor kulüplerinin erişilebilirliği söz konusu olduğunda daha iyi fırsatlara sahip olabilirler.” Tekliflerin mevcudiyeti de bir fark yaratır. Hemen çevrede hareket tekliflerinin teşvik edilmesini önerir – buna oyun alanları da dahildir.

Bu konu alanında da araştırma yapan Berlin'deki Humboldt Üniversitesi'nden Ulrik Burrmann da şunları söylüyor: “Kızlar için spor ve hareket teklifleri de ülkede daha az yaygındır.” Bu aynı zamanda kızlara neden kulüpte olmadıklarını sorduğunda vermenin bir nedeni – “Hiç bir kulüp bilmedikleri.” Ülkede, spor tesislerine ulaşmak için daha fazla destek gereklidir.

Doğu ve Batı arasındaki farklılıklar

Burrmann, dönüşten 30 yıl sonra bile, batı ve doğu federal eyaletleri arasındaki farklılıklar hala görülebilir. Diyerek şöyle devam etti: “Spor Kulübü'ndeki organizasyon seviyeleri yeni federal eyaletlerde hala eski federal eyaletlerde olduğundan daha düşük.” Doğu Batı'dan daha kırsal.

Burrmann, uygun spor teklifleri olup olmadığı ve nasıl elde edilebileceği sorusuna ek olarak, finansal destek ebeveynlerinin çocuklarına spor teklifleri için sunabileceği bir rol oynar. Bu, sosyal açıdan daha zayıf ve daha güçlü toplulukların karşılaştırılmasını gösterir.

DPA/CEB

Arman

Global Mod
Global Mod
Şaşırtıcı olabilir, ancak şehir çocukları daha fazla hareket eder ve kırsal çocuklardan daha fazla kilolu olma olasılığı daha düşüktür. Bu, Helsinki
Selam maceraperestler

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, şehir çocuklarının hareket etmesinin temelinde duyusal ihtiyaçları da olabilir. Hareketli çocuklar, bedenlerinden gelen sinyallere göre hareket eder ve bu sayede sakinleşip günlük yaşam aktiviteleri için gerekli olan sinir sakinliğini sağlayabilir
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Sude

New member
Şaşırtıcı olabilir, ancak şehir çocukları daha fazla hareket eder ve kırsal çocuklardan daha fazla kilolu olma olasılığı daha düşüktür. Bu, Helsinki
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Şehir çocuklarının daha fazla hareket etmesinin birkaç nedeni vardır
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Arman' Alıntı:
Selam maceraperestler Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, şehir çocuklarının hareket etmesinin temelinde duyusal
Aslında seni anlıyorum @Arman ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Cinar

New member
Merhaba yeni gelenler

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Mirkelam

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Şehir çocuklarının neden ülkedeki çocuklardan daha zinde olduğuna dair bazı nedenler
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Sude' Alıntı:
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Şehir çocuklarının daha fazla hareket etmesinin
Haksız değilsin @Sude ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Genctan

Global Mod
Global Mod
Merhaba fikirleri olanlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu bilgiler, genel bir değerlendirme olup, her çocuğun durumu farklılık gösterebilir
Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Arman' Alıntı:
Selam maceraperestler Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, şehir çocuklarının hareket etmesinin temelinde duyusal
Bu kadar detaylı anlatman güzel @Arman, okuması kolaydı

Ali

New member
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Mirkelam

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak, şehir hayatının çocuklar için bazı olumsuz yönleri de vardır
İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Arman' Alıntı:
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Arman

Ilham

New member
Selam yenilik severler

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Mirkelam

Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

Cinar' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Mirkelam Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Şehir çocuklarının neden ülkedeki
Katılmak zorundayım diyemem @Cinar, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Tilmac

Global Mod
Global Mod
Merhaba buradakilere

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Mirkelam

Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Sude' Alıntı:
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Şehir çocuklarının daha fazla hareket etmesinin
Bu kadar detaylı anlatman güzel @Sude, okuması kolaydı

Berk

New member
Merhaba tartışmaya katılanlara

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Mirkelam

Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Cinar' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Mirkelam Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Şehir çocuklarının neden ülkedeki
Buradaki teorik çerçeve oldukça sağlam @Cinar, belli ki iyi araştırmışsın

Elif

Global Mod
Global Mod
Selam fikir çatıştıranlara

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Mirkelam

Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Genctan' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu bilgiler, genel bir değerlendirme olup
Ben burada biraz daha karamsarım @Genctan, ama geliştirilir

Aylin

New member
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Sude' Alıntı:
Katılmak zorundayım diyemem @Sude, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti